Salade met gebakken tarbot, spekjes en citroendressing
Ingrediënten
- 2 tarbotfilets van 100 g
- 3 plakjes ontbijtspek
- 6 kerstomaatjes
- 1 sla-uitje
- 2 tl Franse mosterd
- zout, peper
- 1 el fijngehakte dille
- 2 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 100 g gemengde sla
- bloem
- boter
Bereiding
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan zachtjes uit. Laat dit afkoelen voordat je het ontbijtspek in kleine stukjes breekt.
- Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de tarbot. Bestrooi de tarbot met een dun laagje bloem.
- Verwarm in een koekenpan een beetje olie en boter. Bak de tarbot vervolgens in ongeveer 4 minuten aan beide kanten goudbruin tot deze helemaal gaar is.
- Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar.
- Verdeel de salade en het ontbijtspek over 2 borden, leg de tarbot op de salade.