Gebakken schol met zoete witlof
Ingrediënten
- 4 schollen
- 7 el olijfolie
- 125 g magere spekreepjes
- 600 g witlof, in partjes
- 1 el honing
- 2 el tijmblaadjes
Bereiding
- Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.
- Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min.
- Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min., keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min. gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.
Lekker met gekookte (nieuwe) aardappelen.
Dit recept komt van Visrecepten.nl