Gebakken schar met Hollandse garnalen

makkelijk

hoofdgerecht
2 personen
ca. 25 minuten
Ingrediënten
  • 2 hele scharren, schoongemaakt
  • 4 el bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie of rijstolie
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • 1 kleine gele paprika, in reepjes
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 el verse basilicum, in dunne reepjes

Bereiding

  1. Meng op een groot plat bord de bloem met de kerriepoeder en wat zout en versgemalen peper en spreid het bloemmengsel over het hele bord uit. Dep de vissen goed droog en wentel ze door het bloemmengsel.
  2. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de vissen (zo nodig na elkaar of in 2 koekenpannen) op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de bosui en paprika in 2-3 minuten zachtjes gaar. Schep van het vuur af de garnalen en basilicum erdoor.
  4. Leg elke schar op een warm bord. Schep het garnalenmengsel in het midden op de vissen.
Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten