Makreelquiche met paprika

makkelijk

Lekker met een frisse bladsalade

voorgerecht
4 personen
ca. 30 minuten
Ingrediënten
  • 1 gerookte makreel (ca. 400 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 3 paprika's naar keuze, in reepjes
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom (of kookroom-light voor een slanke variant)
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 2 el verse tijmblaadjes

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm met de deegplakjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprikareepjes 5 min. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak.
  3. Verdeel de helft van de paprika en de makreel op de deegbodem. Schenk er de helft van het ei-kaasmengsel over. Verdeel er de rest van de paprika en de makreel over. Schenk tenslotte de rest van het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
    Bron: visrecepten.nl
Dit recept komt van Visrecepten.nl
Bekijk alle recepten