Makreelquiche met paprika
Lekker met een frisse bladsalade
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel (ca. 400 g)
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 2 el olijfolie
- 3 paprika's naar keuze, in reepjes
- 4 eieren
- 150 ml slagroom (of kookroom-light voor een slanke variant)
- 150 g geraspte jongbelegen kaas
- 2 el verse tijmblaadjes
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm met de deegplakjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprikareepjes 5 min. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak.
- Verdeel de helft van de paprika en de makreel op de deegbodem. Schenk er de helft van het ei-kaasmengsel over. Verdeel er de rest van de paprika en de makreel over. Schenk tenslotte de rest van het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Bron: visrecepten.nl